Cum să faci reclame video eficient, pentru mobil

Cum poți să faci reclame video eficient, care să funcționeze? 

În acest articol vorbim despre 3 strategii foarte bune de care să ții cont când faci reclame video, indiferent că sunt pe social media sau pe alte platforme.

Și încep cu o statistică care ar trebui să te pună pe gânduri – în 2020 în România s-au făcut cumaraturi online de 5,6 miliarde de euro, cu 30% în plus față de 2019 (statistică ARMO – Asociația Română a Magazinelor Online).

Iar din toate acestea, în majoritatea categoriilor (beauty, fashion, eletrctonice, etc.) peste 60% din achiziții s-au efectuat de pe mobil.

Asta înseamnă că tot ce înseamnă cumpărături online – platforma sau site-ul de pe care se cumpără, reclamele și toată experiența utilizatorului trebuie adaptate în primul rând pentru ecranele mici.

Iar aici intervin reclamele video.

 

Reclame video – de ce să le faci?

În timp ce un text poate dura câteva minute să-l citeșți,un video bun te poate convinge în câteva secunde să iei o decizie bazată pe emoție și dorință.

Cum? Prin elemenete precum mișcare, sunet, idei originale, șamd. 

Motoarele de căutare și algoritmii de pe platformele de social media favorizează video în detrimentul altei forme de conținut, atât din punct de vedere SEO cât și ca reach (la câtă lume este afișat acel video).

Dacă tragem o concluzie, înțelegem de ce este esențial să folosim video optimizat pentru mobil: pentru a avea rezultate mai bune din toate punctele de vedere.

Iar acum să vorbim despre cele 3 strategii pe care să le aplici când faci reclame video pentru mobil.

1. Oferă valoare clienților tăi

 

Chiar dacă este o reclamă video, nu înseamnă că trebuie să fie una în care nu oferi ceva valoros.

Foarte multe firme și branduri nu crează reclamele cu clientul lor în minte, ci pun accent pe produs. Cum să arate produsul la cât mai multă lume. Totul este despre ei și minunatul produs pe care îl vând.

Însă acesta e motivul pentru care am ajuns să nu suportăm o mare parte din reclame: nu sunt despre noi, audiența, ci despre produs.

Dacă vrei să-ți crească rezultatele considerabil când vrei să te promovezi prin reclame video, trebuie să te gândești la consumatorul final.

Să-ți pui întrebări precum: „Ce i-ar place clientului meu să vadă?”, „Ce valoare pot aduce în viața clientului prin acest video?”, „Ce ar putea învăța acel client din videoul ăsta?”.

Ai prins ideea.

Cu cât focusul este mai mult pe client, cu atât ai șanse mai mari că acea reclamă video să funcționeze și chiar să aducă rezultate.

2. O singură idee pe reclamă


E foarte ușor să introduci cât mai multe detalii și idei într-un video, mai ales dacă plăteșți o sumă mai mare pentru producția lui.
Ai vrea că toate avantajele produsului tău: cum arată și cum funcționează, ce beneficii ai dacă-l foloseșți, cum îți poate schimbă viața, etc. să apară în acel video.

Însă cheia pentru o reclamă video reușită e să promovezi o singură idee/concept/poveste. Să nu te pierzi în detalii sau să faci o salată de idei și povești din acel video.

Dacă este un video de câteva secunde, gândește-te cum ai putea să spui doar esențialul. Câteva imagini de impact, poate 2-3 propoziții sau cuvinte care să-ți definească brandul și produsul, iar la final un îndemn la acțiune pentru a ști audiența ce să facă mai departe.

Probabil ai folosit la un moment dat expresia „știi reclama aia?” într-o discuție. Ei bine, ăla e un semn bun că acel video a fost de impact și că și-a lăsat amprenta în subconștientul tău.

3. Conținutul din video să fie optimizat pentru mobil

Foarte multe reclame sau videouri sunt realizate după tehnici sau concepte mai vechi. Nu se ia în calcul că acel video va fi văzut de majoritatea oamenilor pe ecranul telefonului, care are o suprafață mică.

Astfel pot apărea greșeli precum imagini care nu sunt ușor de urmărit pe acel ecran, nu au texte sau grafică care să susțină transmiterea mesajului, iar cele de pe social media nu au subtitrări.

Și probabil ai observat că pe social media videourile pornesc standard fără sunet.

Acesta e un semn că nu te poți baza pe primele secunde de sunet când concepi acel video, ci mai degrabă pe text, pe elemente grafice și imagini expresive. Mai poți folosi anumite texte precum „Dă drumul la volum” chiar în prima secundă, sau un emoji cu un difuzor🔊, însă de cele mai multe ori nu este o abordare foarte profesională.

Înainte de a face o reclamă video pe mobil, gândește-te dacă toate elemetele din acel video vor fi clare, ușor de urmărit și dacă vor crea un impact utilizatorilor pe micul ecran, la propriu.

Reclamele video pe mobil sunt o unealtă esențială dacă vrei să-ți crești considerabil șansele de a-ți face produsul mai cunoscut și de a ajunge la mai multă lume.

Prin ele audiența ta va înțelege mai bine produsul și brandul tău, vor putea primi valoare și nu în ultimul rând, vor fi mult mai interesați să cumpere de la ține.

Iar în afară de câteva aspecte pe care să le iei în considerare înainte de a face o astfel de reclamă, nu există nicio limitare din punct de vedere al conținutului sau al creativității.

Dacă ai nevoie de ajutor în producția uneia sau a mai multor reclame video, contactează-ne și vom găsi cea mai bună soluție pentru afacerea și pentru obiectivele pe care le ai.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *