Cum să te Promovezi prin Video în 5 pași

Știi care este greșeala pe care foarte multe firme sau antreprenori o fac atunci când vor să se promoveze prin video?

Nu își fac un plan de video marketing. Nu pun pe foaie ce vor să obțină prin acel video sau serie de video-uri prin care vor să se promoveze.

Iar fără a nota intențiile pe care le avem cu aceste materiale video, efortul atât fizic cât și financiar depus în creație nu este sustenabil și de multe ori nu aduce rezultate.

Așadar, hai să vedem 5 pași esențiali pe care ar trebui să-i faci dacă vrei să te promovezi prin video, indiferent că vorbim de o campanie din mai multe materiale sau de un singur video.

un barbat se filmeaza, promovare prin video

 

Photo @Austin Distel/Unsplash

1. Notează-ți obiectivele pentru campania de video marketing

Ce vrei să obții din videoul sau videourile pe care le vei face?

Notorietate pentru brand? Vânzare directă de produse și servicii? Abonare la o listă de mail?

Notează-ți pe o foaie sau într-un fișier scopul pentru care faci acele materiale. Cu cât vei fi mai clar, cu atât ai șanse mai mari să atingi acele obiective.

Obiectivele bine stabilite sunt fundația pe care vei clădi campania video.

2. Cunoaște-ți audiența pentru care faci acel video

După ce ai hotărât obiectivele, următorul pas este să știi pentru cine faci acele materiale video.

Cel mai recomandat este să ai cel puțin un avatar de client. În el descrii in detaliu omul la care vrei să ajungă videoul tău. Cu cât îl descrii mai deliat (ce obiceiuri are, unde lucrează, câți ani are, situația socială, etc.) cu atât vei putea fi mai specific în mesajul pe care-l transmiți.

De asemenea, pune-te în locul acelei persoane care îți va vedea videoul. Ce emoție îi va stârni și cum îl va face să se simtă? Vrei să fie amuzat, sau empatic? Sau poate vrei să-l inspiri?

Atunci când știi pentru cine faci un video și ce vrei să transmiți cu el, va fi mult mai ușor să faci și o poveste care să rezoneze cu acel tip de persoană. 

3. Deadline-uri și planul editorial

Pentru orice serie de video-uri este recomandat să ai termene limită și un calendar de publicare. În marketing se mai numesc și timeline-uri de campanie. 

Aceste timeline-uri sunt necesare dacă vrei să stai organizat încă de la primele zile de brainstorming până la ziua în care distribui materialele video cu audiența ta. Mai ales dacă lucrezi cu o echipă, toată lumea trebuie să fie la curent cu programul campaniei.

Ca să fie totul mai organizat, poți face un astfel de program pentru fiecare etapă din proces – producție, marketing, social media, etc.

Aceste lucruri nu doar că te vor ajuta să nu amâni un proiect, dar vor fi de folos și atunci când vrei sa ai un control cat mai mare asupra rezultatui final.

4. Menține un buget de producție video realist

Fiecare firmă ar trebui să aibă un buget pe care să-l aloce in marketing, iar în video nu este o excepție.  

Însă pentru a avea un buget, trebuie să știi și o marjă în care se practică prețurile. Poți întreba mai multe companii sau freelanceri pentru a vedea variante de preț sau pentru a-ți face o idee.

Însă nu uita să iei in calcul mai mulți factori atunci când alegi cu cine să lucrezi: experiența, portofoliul, istoricul, comunicarea, siguranța de livrare la timp, șamd. Mulți se opresc la preț și omit celelalte elemente. 

Nu ai vrea ca economia pe care o faci la o factură să te scutească și de rezultatele pe care le urmărești.

5. Analizează rezultatele și vezi ce poți îmbunătăți

Ai făcut mai multe materiale video creative, dar a funcționat? Ești mulțumit de rezultate? Ce ai putea face mai bine data viitoare?

Rapoartele de performanță îți vor spune rezultatele reale pe care un video ți le aduce.

Majoritatea platformelor online oferă aceste rapoarte oricui se promovează prin conținut video. Acestea sunt cheia către a-ți îmbunătăți campaniile viitoare, sau către a face modificări asupra celor în curs.

Chiar dacă video este cea mai consumată și eficientă formă de promovare în online, nu înseamnă că toate videourile vor livra de fiecare dată.  Tocmai de asta trebuie să fii foarte atent la rezultatele pe care le ai și să ajustezi variabilele pe parcurs.

Dacă ai nevoie de ajutor în producția uneia sau a mai multor reclame video, contactează-ne și vom găsi cea mai bună soluție pentru afacerea și pentru obiectivele pe care le ai.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *